Hei. Har gådd på benzo (hovedsak sobril) siden 2010. I går kveld tok jeg 2 mg xanor. Når jeg voknet tok jeg 4 blå valium 40 mg å en sobril 25 mg. Ble stoppet i rutinekontroll på dagen. Ble tatt spyttprøve/blodprøve osv. Innrømmet at jeg hadde tad en sobril. Å etter en lengre prat med lege og politi fikk jeg bilnøklene til bake. Men hvilen promille vill svar fra blodprøve gi. Og hva kan jeg vente meg til straff. Skjønner jeg ikke hadde lov å kjøre bil, men lege å politi valgte lell å gi meg bilnøklene tilbake. Har min toleranse noe å si. Hilsen bekymret man

Mann, 39 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Det er ikke mulig å regne ut hvilke verdier blodprøvene dine vil ha ut fra mengden du har spist. Du blir neste nødt til å vente på svaret. Mengden vil da også være utslagsgivende for straffeutmålingen.

Her finner du en oversikt over hva ulike blodverdier tilsvarer i promille.

Her er en oversikt over vanlige straffer for kjøring i påvirket tilstand.