Hei😊
Er nylig opoerert for ryggsmerter. Før operasjon hadde jeg store smerter og fikk Reltebon 10mg 2 ganger daglig. Dette er et morfinpreparat. Sliter nå med søvnløshet, rastløshet, prikking i foter og hendene. Er eller kan dette være abstinenser, burde jeg fått en nedtrapping på preparatet. Har brukt preparater i ca 2,5.mnd.

Mann, 49 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Virkestoffet i Reltebon heter oksykodon og er et opioid som likner på morfin. Det er vanedannende og hvis du har brukt det daglig i to og en halv måned er det ikke rart at du opplever abstinensplager når du slutter eller trapper ned.

I felleskatalogen står det at følgende symptomer kan oppstå når du slutter på Reltebon:

«Gjesping, mydriasis (store pupiller), tåreflom (lakrimasjon), rhinoré (rennende nese), tremor, hyperhidrose (svetting), angst, uro, kramper og søvnløshet.»

Som du ser stemmer dette overens med symptomenene du beskriver. Anbefaler deg å ta en prat med legen din dersom du føler at du har behov for langsommere nedtrapping.