Korona-råd

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!

Takk for oppdaterte Korona-råd.

Etter å ha lest det meste over hurtig fant jeg dessverre ikke en god løsning på det jeg vurderer nylig, etter det ble videre klart at kollektivtrafikk-streiken trappes opp og «har ingen løsning i sikte».

Til nå har jeg fått skyss av andre evt. haiket når mulig. Jeg bor noe utenfor Oslo, ikke gang-avstand til kollektivtrafikk, og med mindre jeg stjeler en bil eller god elsykkel så har jeg små sjanser og tenker at jeg heretter nærmest burde belage meg på å forbli i Oslo sammen med de mange andre der som jeg jo treffer (for å kjøpe) uansett, og innrette meg etter synkende temperaturer, mat-utdelingstider samt steder for dette – inkludert luka, slik at en kontinuerlig jevn forsyning med noe fortsatt kan tenkes være sannsynlig å få til..så sant man har spenn altså, men det – og – flyter og kommer så utrolig mye raskere i by’n, på mange måter…..

Gitt prisene på masker (på Narvesen var en tynn liten pakke..2-3 stk?? for 130kr på Gr.land. tbane stasjon dag eller par siden..) så virker det som smitte ikke er mye prioritert lenger, eller ihvertfall ikke noe de er bekymra brukere skal spre for mye (pleiere jg har snakka med har nær unisont uttrykt overraskelse over lave smittetall blant gatebrukere)..

en kan vel ikke få no dop av kommunen, heller…. ei heller er de tilbøyelige til å hjelpe i den retning tross vanlig (bevisst eller ikke) slikt som skyss funker bra – nå nær alltid avvist med beklagelsen at «pga. korona kan’ke kjøre nå. må leie stor bil og det går ikke i dag heller, sorry».

iikke at det er noe problem å holde ting gående i sentrum, langt i fra; mye takket være massivt tilbud på alt fra nær alle der, samt jevnlige måltider servert rundtom i tillegg til late p-vakter,vaktmestere og denslags som gjør overnatting en fint gjørbar ting, og..

men, er det ikke bedre å bruke andre råd (og evt. relaterte unnskyldninger) enn de ang. korona når det tydeligvis ikke er såååå viktig å unngåes (for alle iaffal, men de som har råd heller) samt at streiken rammer samme gruppen som øker samme presset ytterligere .. er grenser hvor mange ggr. et gjennomkokt filter med et gram syre i for hver gang gir en innbildning av at «det hjalp kanskje *noe*….», og må innover..

vel best å planlegge som mediene synes å indikere kan være lurt, powerbank og xtra tøy og evt. hva som kan ordnes mot cash/dop/.. og håpe å nå by’n innen ikke så alt for lang tid, og iaffal ila. da’n — om en ikke er uheldig, eller bor enda mer leit til ……

kan’ke kommunen begynne å sende dop i posten, eller tillate ruskonsulentene som allikevel (og vel vitende, antgeligvis over hele fjøla.. –)fungerer som kurerer, transportører og som ellers muligjør og tilretteligger for handel gjennom kommunens retningelinjer for de ift. møte med brukerne.., tillatt disse å gå ut av bilen og kjøpe dop på ens vegne, for en kort periode selv? så sparer vi alle mye smitte og lidelse ..

vel, ikke sååå ille for meg, og smitte er mindre/null bekymring, men om det *virkelig* er det for andre, burde vel det i segselv væra nok til å støtte dette mere..

vil ikke forlate by’n nå når jeg først ankommer dit nå, i frykt for å måtte vente for lenge/slite for mye, evt. penge-relaterte komplikasjoner resulterende, etter streiken har lammet nærområdet, og korona allerede gjør ting vanskelig for mange.. de får vel bare — og — akseptere det som et slags «offer» medfølgende manglende ressurser til å beskytte og forsørge seg selv? (tross mange av de nok ikke engang er å anta værende i denne målgruppen i utgangspunktet..)

mye svindel/lureri, tull og «dårlig miljø» siste halve året allerede. blir ikke bedre.
Dette siste m times-ferske oppdateringen vedr. streiken som opptrappet og tilsynelatende uten ende i kommende fremtid, tross varslet tvungen lønnsnemd om d sku riskikere gå utover helsa, gjør ikke ting bedre..
når ikke fler trikker/baner o.l. går hjelper det ikke sperre folk ute fra avgangene til mer venting på platformene og videre samling, heller …….

ja ja.. best holde hardt på det man har, nå, og ikke risikere å la noen dotter forbli ukokt eller ikke brukt nok syre til å løse opp de mikro-restene i nå…. enda mindre vurdere røyking, som dere ofte synes å , klart velmendende, men…. uten forstelse for at de fleste som ikke har nok dop tilgjendelig ofte nok, ikke har den muligheten. jeg *kan*, for en periode ihvertfall — med samtidig håp om ikke skade selv og/eller andre på veien som følger ignoransen, cash og dop kan alltids skaffes….. men, helst ikke..på den måten…… for nå. for akseptere å skyte, risiko og økte smerter fortsatt heller enn skade,lure andre,aggressiv dealing, el det som langt verre er..og uansett fører til forverrende spiral også…

sorry, babler for mye..husker ikke sist jeg sov,… har infeksjon må knaske ibux og dusje i håp om at noen skal plukke meg opp da jeg etterhvert haiker, og håper å få kommet mge helt til by’n etterhvert, og definitivt uansett være ekstra påpasselig med å ikke sløse dopet, eller risikere noe svinn.. enda mindre å potensielt ikke (lett/på en stund) komme tilbake til by’n en gang og kanskje ellers ikke ha noe…

pfffffffff. kjedelig, ubehagelig.. for meg, deg, og de fleste andre rundtom.
pluss, kanskje en haug med nye folk dauer pga. ny smitte, og .. men, det er vel å «håpe» det var folk med lite ressurser anyway, koster å være fattig vettu… og kanskje samfunnet økonomisk kommer i mindre minus (el selv pluss!:o) når vi nærmer oss enden av tunnellen..

sry, dusj drikke haike etc… oslo here i come (ugh!) .. takk uansett, og snakkes — kanskje! ække langt fra anyway, tråler storgata og d rundt som vanlig, vel .. heh. hhhhhhh

hilsen NN.

Mann, 33 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er uklart for oss hva du spør om her, men du må gjerne ta kontakt dersom du har et mer konkretisert spørsmål.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.