Hvor lenge har 15 Ksalol 1mg fra Galenika (?).
Tok 15 stykker igår for er litt lei men det er en annen sak.
Føler meg enda litt «xanny/døs)
På forhånd takk for svar

Mann, 21 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Alprazolam (virkestoffet i Ksalol/Xanor) har en halveringstid på omtrent 12 timer. Det vil si at 12 timer etter at du inntok disse tablettene, har mengden virkestoff i blodet blitt redusert med 50 %. Deretter er det sånn at jo mindre mengder du har i blodet, desto saktere går også forbrenningen. Sånn sett er det ikke rart at du føler deg påvirket også dagen etter; 15 stykk er jo tross alt en forholdsvis høy mengde.

For øvrig håper vi at du enten har, eller at du oppsøker, noen du kan støtte deg på. Når du skriver at du «er litt lei men det er en annen sak», vil vi tipse deg om denne oversikten over hjelpetjenester fra Ung.no – håper du finner noen du kan snakke med der.