En sjelden gang tar jeg 1/2 til 1 Concerta, fordi jeg hater å være trett

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg sliter med søvn, og en sjelden gang tar jeg 1/2 til 1 concerta, fordi jeg hater å være trett. Trener hver dag. Hvor lenge er virkningen av 1 pille 27mg? Jeg liker å reise over mange tidssoner, og da hjelper det å ta 1 concerta. Drikker som regel noe alkohol ifb med pillen. Virker som det øker virkningen. Så, hvor lenge er virkningen av en 27mg pille som har gått ut på dato?

Kvinne, 58 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

I følge Felleskatalogen kan effekten av Concerta vedvare i inntil 12 timer. Dette gjelder piller som fungerer som de skal. Betydningen av at de er utgått på dato, er usikker.

Pakningsvedlegget til Concerta advarer mot samtidig bruk av alkohol: «Ikke drikk alkohol når du tar dette legemidlet. Alkohol kan gjøre bivirkningene av legemidlet verre. Husk at en del matvarer og legemidler inneholder alkohol.»

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.