Hei! Jeg sliter med søvn, og en sjelden gang tar jeg 1/2 til 1 concerta, fordi jeg hater å være trett. Trener hver dag. Hvor lenge er virkningen av 1 pille 27mg? Jeg liker å reise over mange tidssoner, og da hjelper det å ta 1 concerta. Drikker som regel noe alkohol ifb med pillen. Virker som det øker virkningen. Så, hvor lenge er virkningen av en 27mg pille som har gått ut på dato?

Kvinne, 58 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

I følge Felleskatalogen kan effekten av Concerta vedvare i inntil 12 timer. Dette gjelder piller som fungerer som de skal. Betydningen av at de er utgått på dato, er usikker.

Pakningsvedlegget til Concerta advarer mot samtidig bruk av alkohol: «Ikke drikk alkohol når du tar dette legemidlet. Alkohol kan gjøre bivirkningene av legemidlet verre. Husk at en del matvarer og legemidler inneholder alkohol.»