Nå tar jeg 2 innovaatio, 3 wallergreen og en valium.
Er veldig beskyrmet

Mann, 67 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en akuttjeneste – om du har behov for raske svar, ta kontakt med legevakt 116 117 eller Giftinformasjonen 22 59 13 00.

Vi er ikke kjent med verken legemidler eller legemiddelprodusenter ved navn «Innovaatio» eller «Wallergreen» – men disse kan kanskje være Imovane og Vallergan? I så fall er dette medisiner som har relativt lav risiko for skader så lenge de brukes i små doser.

Uansett anbefaler vi at du tar opp eventuell bekymring ved din medisinbruk med legen som skriver dem ut. Men så lenge du holder deg til de dosene som er foreskrevet, skal du normalt ikke ha grunn til bekymring – bare vær obs på at Imovane og Valium kan være vanedannende ved lengre tids bruk, og at disse bør trappes ned gradvis fremfor å bråseponeres, når du en dag skal slutte med dem.