Jeg har store søvnproblemer. Jeg ligger og ser for meg framtidige problemer pga. lite eller dårlig nattesøvn. (Ond sirkel) Mitt «store» problem nå er en biltur, på ca. fire timer, nå om 14 dager. Jeg gruer meg ikke til kjøringen, men jeg har en redsel for ikke å få sove natten før reise/hjemreise. Dette er kanskje det som kalles «Reisefeber» Fra min fastlege har jeg fått:
-Vallergan 10 mg. som jeg kan ta 1-3 tabletter ca. kl 21:00. Det hjelper ikke minst ved at jeg ikke våkner så alt for tidlig.
-Jeg har også fått Imovane, som jeg kan ta i en korte perioder ca. 1/2 time før jeg legger meg.
Jeg var nettopp vært på hytta hvor jeg kombinerte disse etter legens råd (Fire timers tur en vei.)
Mitt spørsmål er: Kan jeg fortsette å bruke Imovane til jeg er tilbake fra nevnte nye biltur om ca. 3 uker? Eller bør jeg holde opp en ukes tid for så på ta Imovane igjen?

Mann, 82 år fra Hedmark


RUStelefonen svarer:

Vi som jobber i RUStelefonen er ikke leger, og kan dessverre derfor ikke gi deg råd om din medisinering. Dersom du er usikker på om du kan fortsette å ta Imovane nå, eller om du burde ha et opphold, vil vi anbefale deg å spørre legen din om det.