Kjøre etter Vival eller Sobril

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Skal til tannlege og er anbefalt sobril eller valium. Når kan man kjøre bil etter inntak av 5mg Vival eller 7,5 mg Sobril.
Takk for svar

Kvinne, 66 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Det er ingen fastsatt grense for hvor lenge du må vente med å kjøre bil etter inntak Valium, Vival eller Sobril. Det som påkreves, er at du venter med å kjøre til virkningen er ute. Særlig Vival har en lang virketid, og du må forvente å ha virkning i mange timer. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du er skikket til å kjøre når du setter deg i bilen, men du kan forhøre deg med legen om hvor lenge hen synes du bør vente. Svaret vi har oppgitt forutsetter at medisinene er utskrevet på lovlig vis til deg. Du kan lese mer i førerkortveilederen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.