Hva sjer vist man tar knips/molly 3 ganger på 1 uke

Mann, 16 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Dette er en betydelig større mengde enn anbefalt. Konkret hva som skjer er vanskelig å forutsi, da det er mange faktorer som kan påvirke utfallet – her er det altså rom for stor individuell variasjon. Men, hva vi kan si mer konkret, er at et høyt og tett forbruk av MDMA øker risikoen for bivirkninger og skadevirkninger, både under selve rusen og i ettertid. Kroppen og hjernen trenger tross alt god tid for å samle seg fra gang til gang, og generelt anbefaler man å vente minimum noen måneder mellom hvert inntak. Om du derimot tar MDMA tre ganger på en uke vil det f.eks. være en økt risiko for forgiftning/overdose (ettersom det fremdeles kan finnes spor av MDMA i systemet ditt når du tar en ny dose), og det er også mer sannsynlig at du opplever en «hard landing» i ettertid, preget av depresjon, utmattelse og lignende. Med andre ord bør du unngå å bruke MDMA såpass ofte.

Du kan lese mer på våre faktasider om MDMA.