Høyere dose Ritalin, eller en annen medisin?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Endelig etter 33 år funnet ut hvorfor jeg er som jeg er. Jeg har nå fått diagnosen ADHD og driver og finne riktig dose. Har prøvd ritalin og advans og gått tilbake til ritalin da jeg ikke følte advans ga meg noe. Går nå på 60 mg om dagen har lest litt at grensen for barn er 60mg og voksen 80mg men om ikke 60 eller 80 mg retalin holder ut dagen får en da en høyere dose eller skal en prøve adha medisiner som mulig passer bedre? Å om det er retalin som er det beste får en høyere enn 80 mg som dags dose?

Mann, 33 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

I Felleskatalogens omtale av Ritalin (avsnitt om dosering og ADHD hos voksne), skrives det at maksimale døgndose er 80 mg. Utover dette har vi dessverre ikke anledning til å gi helsefaglige råd omkring vanlig bruk av medisiner – dette er noe du bør ta opp med legen som skriver dem ut til deg. Hva vi riktignok kan si, er at korrekt medisinering av ADHD ofte er et spørsmål om å prøving og feiling, og at mange må teste litt ulike alternativer før de finner den medisinen og doseringen som gir best utbytte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.