Jeg ble stoppet i politikontroll og siden jeg har nystagmus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg ble stoppet i politikontrol og sisden jeg har nystagmes( Rullenede øyne)
Er det alltid mistanke om ruspåvirket. Promilletesten viste 0. Spyttprøven ga inndikerte hasj og amfetamin. jeg innrømmet p ha røkt noen trekk med pot for ca 24 timer siden ,men amfetaminen kan ikke stemme. Jeg ble tatt med for klinisk undersøkejse og blodorøve. jeg sbakket med legen i under 2 minutter
med kjar beskjed ikke påvirket. Alikevel beslagela de førerekortet.
så jeg måtte jo motvilligt gi fra meg dette i 3 uker.
5 uker senere kom blodprøveresultatet. Klpnasepam (hadde aldri hørt om)
0.0743 Umol/l og 7.153 Umpll. Dette sa meg ingenting men etter litt googling tenkte jeg her er noe riv ruskende galt.
I promille tilsvarer 0.025 Klonasepam 1.2 og jeg skal ha hat ca 3 ganger mer.
Amfetaminnivået er 24 ganger hgøyere en det som tilsvarer 0.2 i promikke.
Ingen spor etter cannabiz. For 8 år siden fikk jeg hjertesvikt og har 20% hjertekapasitet og har hørt du kan dø når som helst.. Jeg er på let etter en fagperson som kan bevitne ar dette er ikke muligt.

Mann, 51 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

I et slikt tilfelle bør du egentlig alliere deg med en advokat. Dersom du ønsker å snakke med fagfolk på dette området (farmakologi), kan du (eller advokaten) kontakte biokjemisk avdeling. Avdeling for medisinsk biokjemi ved Stavanger sykehus utfører et bredt spekter av analyser, bl.a. innen medikamentanalyser og rusmiddeltesting. Ta kontakt med dem og be om hjelp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.