Nervøs uten Nobligan

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei nå er det 4 måneder som jeg bruker Nobligan 50 mg . På grunn av depresjon. En tablett daglig . Men ser at klarer ikke uten . Blir veldig nervøs uten den . Hvordan kan jeg slippe å bruke den. Takk

Kvinne, 62 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Dersom du har brukt Nobligan daglig i 4 måneder, vil du kunne kjenne deg dårlig ved å avstå fra bruk eller ved å ta det uregelmessig. Vanlige reaksjoner er for eksempel å føle seg nedfor eller engstelig. Det at du kjenner at du blir engstelig uten den, kan altså være en abstinensreaksjon. Nobligan er først og fremst et smertestillende legemiddel, og er ikke et veldig vanlig medikament å bruke mot depresjon. Det finnes mange øvrige medikamenter som er mer effektive mot depresjon. Vi anbefaler deg at du kontakter din lege, får hjelp til å slutte med Nobligan og til å bli bedre av din depresjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.