I helga kjøpte jeg 4g speed, og fikk 3g i en pose (skulle dele med noen), og det siste grammet i egen pose for å ha for meg selv til senere. Speeden var våt da jeg fikk det, men vi fikk tørket de 3g vi skulle bruke den kvelden.
Nå i kveld tenkte jeg å tørke det grammet jeg hadde igjen som lå i en egen pose. Men den har plutselig blitt sånn gulaktig? Jeg har litt igjen fra det vi tørket i helga, og det er fremdeles hvitt. Det lukter vanlig speed, altså slik for det meste all speed jeg har kjøpt tidligere har luktet.
Jeg har hørt at gulaktig speed er dårlig, men denne var jo helt hvit da jeg fikk det? Er det normalt at det plutselig endrer farge på noen dager?

Kvinne, 20 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Amfetamin kommer i flere fargenyanser. Fargen avhenger av hvordan stoffet er produsert, hva det inneholder, konsistens osv.

Slik du beskriver det vil vi tro at fargenyansen har blitt ulik fordi det har blitt oppbevart forskjellig. Den ene delen ble tørka og oppbevart tørt, mens den andre delen er våt og ble oppbevart slik.