Hei:)) Jeg skal på fest og har lyst til å bli litt mer en brisen. Jeg har aldri vært mer enn brisen og vet derfor ikke hvor mye jeg bør få i meg. Hvor mye 40% må jeg drikke for å få en promille på 0,5?

Kvinne, 16 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi kan ikke gi et eksakt tall på hvor mye 40 % du må drikke for å få 0,5 i promille. Det er flere grunner til det:

Generelt vil vi tipse deg om å være veldig forsiktig med brennevin. Det skal så lite til før du blir fullere enn du hadde planlagt. Dersom du f.eks drikker én shots (4 cl) vil dette merkes. Det tar ca en halv time fra du drikker til du merker hele effekten. Du bør ikke drikke flere shots på rad – la det gå minst en halv time fra du har drukket en til du ev. drikker en til. Mer enn to shots trengs ikke for å bli brisen, eller en promille på ca 0,5.

Pass på dette: