Hva skjer hvis man blander Ritalin og store mengder koffein?

Kvinne, 22 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Både Ritalin og koffein er sentralstimulerende, dvs. de virker oppkvikkende og gir økt energi. I kombinasjon vil de kunne forsterke hverandres virkning, og dersom det er snakk om store mengder, kan det være belastende (kanskje også direkte farlig) for hjertet, som tvinges til å jobbe mye hardere enn det normalt skal. Derfor bør du være veldig forsiktig med en slik kombinasjon, aller helst unngå den overhodet.

For øvrig vil også risikoen for bivirkninger av Ritalin øke dersom det tas i store mengder, eller dersom det tas i kombinasjon med andre stoffer som kan øke effekten (som f.eks. nettopp koffein i store mengder). Du kan lese om mulige bivirkninger av Ritalin i Felleskatalogen (se avsnittet «Bivirkninger»).