Hva skjer hvis man blander Ritalin og store mengder koffein?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva skjer hvis man blander Ritalin og store mengder koffein?

Kvinne, 22 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Både Ritalin og koffein er sentralstimulerende, dvs. de virker oppkvikkende og gir økt energi. I kombinasjon vil de kunne forsterke hverandres virkning, og dersom det er snakk om store mengder, kan det være belastende (kanskje også direkte farlig) for hjertet, som tvinges til å jobbe mye hardere enn det normalt skal. Derfor bør du være veldig forsiktig med en slik kombinasjon, aller helst unngå den overhodet.

For øvrig vil også risikoen for bivirkninger av Ritalin øke dersom det tas i store mengder, eller dersom det tas i kombinasjon med andre stoffer som kan øke effekten (som f.eks. nettopp koffein i store mengder). Du kan lese om mulige bivirkninger av Ritalin i Felleskatalogen (se avsnittet «Bivirkninger»).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.