Jeg har røykt hasj daglig de siste 20 årene. Nå ønsker jeg å slutte men oppover problemer knyttet til dette.
Hovedproblemet henger sammen med at jeg har diabetes type 1 og når jeg avstår fra å røyke får jeg svært høyt blodsukker og insulinet jeg bruker virker som det har mye mindre effekt.
Denne problemstillingen har ført til at jeg den siste uken har hatt blodsukker verdier på mellom 15-20. Dette har skjedd meg en rekke ganger men jeg opplever å ikke bli trodd av helsepersonell når jeg presenter mitt problem.
Kan noen hjelpe meg med råd ?

Mann, 45 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Noe forskning indikerer at cannabisbruk kan påvirke både insulinopptak og blodsukkeret hos personer med diabetes. Du kan lese mer om dette på denne siden. Vi har vært i kontakt  med diabeteslinjen, de hadde ikke hørt om en slik sammenheng. Du kan eventuelt kontakte de selv og forklare din situasjon mer inngående.  Ut over dette, har vi dessverre ikke noen råd å komme med, da dette er et medisinsk spørsmål.