Bekymret for datter som tar Tramadol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har en datter som pga smerter vedrørende endometriose, har fått utdelt resept på Tramadol over flere år fra fastlege. bekymret over hvor lenge en kan ta slike medisiner før dette fører til avhengighet og videre andre problemer.

Mann, 60 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Ved regelmessig og daglig bruk vil man bli fysisk avhengig av Tramadol etter forholdsvis kort tid, det vil si uker eller få måneder. Fysisk avhengighet vil gi abstinenser ved fravær av medikamentet, og behov for nedtrapping hvis hun skal seponere. Ganske mange legemidler vil føre til fysisk avhengighet ved bruk over tid, dette er tilnærmet uunngåelig dersom det er behov for daglig bruk. Men det er viktig å skille mellom fysisk avhengighet, avhengighetsyndrom og misbruk. Ved avhengighetsyndrom og misbruk, brukes legemiddelet som rusmiddel, altså med den hensikt å gi en rus eller en annen effekt enn tiltenkte – og som regel i en større mengde enn terapeutisk tiltenkt.

Vi vet ikke hva som stemmer for din datter, om hun bruker det sporadisk, i den grad at hun er fysisk avhengig, eller om hun misbruker det. Dersom hun kun bruker det for eksempel ved menstruasjon og noen ganger per måned, er hun antagelig ikke avhengig.

Dersom du er bekymret for hennes bruk, anbefaler vi deg at du forsøker å snakke med henne om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.