Hei. Eg har flere spørsmål så eg må nok dela det oppi forskjellige spørsmål.
Visi
1) Kan en ta 2 tabletter eller 1ogenhalv? Det har seg nemlig slik at eg sliter selv etter å ha tatt en zopiclone med innsovning.

2) Circadin bruker eg daglig men det er ikke rare effekten eg får av 1 tablett, altså eg merker ikkje forskjell på om eg tar den eller ikke, har ingen effekt, derfor lurer eg på om ein kan ta flere tabletter med circadin siden 1stk ikkje har effekt på meg.

3) åså lurer eg på iforhold til adhd medisinen min som er Concerta 36mg, det er nemlig slik at eg ofte kjenner effekten avtar for fort. Kan det då gå Ann å «fylle på» for å klare meg gjennom resten av dagen.

4) Escitalopram går eg også på. Eg har dagsdose på 20mg, men om eg tar den tidlig om dagen så merker eg jo godt at den minsker i effekt utover timane

Kvinne, 21 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner, er dette noe vi dessverre ikke kan svare på. Vårt fagområde er rusmidler, eller evt. legemidler som misbrukes for rus. Derfor blir du nødt til å ta opp disse spørsmålene med helsepersonell, f.eks. legen som skriver ut medisinene.