Hei!

Jeg vurderer å kjøpe tktx numbing cream av noen som selger på Finn.no. Dette påføres feks før man skal ta tattovering. Men jeg stusser litt over ingrediensene i produktet, og om disse er lovlig i Norge.

Ingrediensene er som følger;
The green TKTX has the highest active ingredient concentration, 5% lidocaine, 5% prilocaine and 1% epinephrine, the other 5 creams are identical in their active ingredient composition: 5% lidocaine, 5% prilocaine and 1% epinephrine.

Kvinne, 35 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Lidokain og prilokain er registrert som legemidler i Norge, men kan kjøpes reseptfritt inntil visse styrkegrader. Epinephrine, også kjent som adrenalin, er derimot reseptbelagt. Det betyr at du egentlig må ha resept for å kjøpe denne typen produkter. Men det er ikke ulovlig å bruke dette, ettersom det ikke er klassifisert som narkotika.

Vi er ikke jurister, men dette er slik vi tolker regelverket.