Hvor mange over 70 år bruker narkotika?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor mange over 70 år bruker narkotika?

Annet, 99 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er en interessant problemstilling. Dessverre er vi ikke kjent med noen statistikk som undersøker denne gruppen av befolkningen spesifikt. Generelt vil vi likevel tro at illegal bruk av narkotiske stoffer er forholdsvis lav i denne aldersgruppen.

Det du eventuelt kan gjøre er å sjekke Reseptregistret, som er et verktøy som viser hvor mange som har fått skrevet ut resepter i Norge, og for hva. Dersom du krysser av for «Smertestillende midler (opioider)» og «Sovemidler og beroligende midler», er dette i all hovedsak medisiner som er klassifisert som narkotika. Deretter kan du krysse av Antall brukere, periode, kjønn (eller begge kjønn), alder og landsdel (eller hele landet). Dette gir deg muligheten til å laste ned et Excel-ark, med tall på hvor mange som har fått skrevet ut de aktuelle medisinene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

 
Vi opplever for øyeblikket tekniske problemer. Chat og telefon er ustabile, vi jobber med å løse feilen. Beklager ulemper.