Er det farlig å legge snus (ca 10stk) oppi sprit og drikke det?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det farlig å legge snus (ca 10stk) oppi sprit og drikke det?

Mann, 18 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Vi svarer først og fremst på spørsmål om rusmidler, og tobakk er ikke helt vårt område. Men det er mulig å ta overdose av både nikotin og alkohol, noe som i ytterste konsekvens kan være farlig.  Vi vet ikke hvor store doser nikotin som kan være farlig, men noen steder hevder at dødelig dose nikotin er 40-60 mg. Nikotin løst opp i væske er ekstra giftig. For å vite mer om dette, må du kontakte Giftinformasjonen på 22 59 13 00. Du kan også lese om nikotinoverdose her. Når det gjelder hvorvidt sprit er farlig, kommer det an på hvor mye du drikker.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.