Abstinenser fra Paralgin/Pinex forte

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har brukt paralgin forte/pinex forte i flere år pga forskjellige smertefulle lidelser. Siste året ca 1tbl daglig. Følte at tablettene gjorde meg sykere og sluttet å ta dem for 6 dager siden. Har hatt det ille etterpå. Veldig uro/kribling i fingrene og i kroppen. Hvor lenge vil abstinensene vare? Noe jeg kan gjøre for å få det bedre?

Kvinne, 66 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Paralgin og Pinex forte inneholder kodein. Cirka 10% av kodeinet omgjøres til morfin i kroppen. Både kodein og morfin klassifiseres som opioider, og kan gi abstinensplager ved seponering. Vanlige abstinensplager er rennende nese og øyne, influensalignende symptomer, mageproblemer og uro. Kribling kan også forekomme. Hvor lenge disse plagene varer, er noe individuelt, men de fleste føler seg mye bedre etter 5-10 dager. Noen får utskrevet enkelte medikamenter for å lette på abstinensplagene, men både fordi du har vært uten i 6 dager, og fordi du har gått på lave doser, så tror vi at du snart vil føle deg mye bedre. Det kan være greit å snakke med legen om at du har sluttet med dette.  Dersom plagene vedvarer, bør du uansett konsultere med en lege.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.