Hei, har drukket mye lenge.
Vi svært gjerne slutte, både pga helse, mentalt og fysisk, men klarer knapt en uke. Da bagatelliserer jeg mitt store problem.
Hva skal jeg gjøre?

Kvinne, 60 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Gratulerer med å ha tatt et viktig valg for din helse. Dersom du synes det er vanskelig å slutte å drikke på egen hånd, anbefaler vi deg å kontakte din fastlege. Hen kan henvise deg til riktig hjelpetiltak. Du kan også undersøke om din kommune har et egnet tilbud til deg. Dersom du ikke ønsker hjelp, kan det være greit å søke fellesskap i for eksempel AA. Du kan også få nyttige tips på våre sider Hjelp til å slutte med alkohol, eller ved å følge Easychange sitt nettbaserte selvhjelpsprogram. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å snakke mer om din situasjon og dine muligheter!