Nedtrapping Subutex

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

får vi mye angst ved å ta subutex ? jeg er på nedtrapping fra 22.mg til 10.mg. jeg er redd min egen skygge. jeg tør ikke gå å ligge meg, jeg har lite matlyst, jeg drikker å røyker sigaretter en søvn. jeg er så redd å vet ikke hva jeg skal gjøre.

Kvinne, 46 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Noen opplever mer angst, nervøsitet eller depresjon etter å ha begynt med Subutex. Når det gjelder nedtrapping kan det også forekomme slike reaksjoner, i hvert fall til du er nede på en stabil dose. De generelle rådene er å trappe ned gradvis, og bruke god tid. Det er allikevel ikke uvanlig og oppleve ubehag knyttet til nedtrapping slik som søvnutfordringer, kaldsvetting, uro/angst og andre plager. Dersom nedtrappingsplanen ikke kjennes riktig er dette noe du kan ta opp med legen din (eller LAR) som kan hjelpe deg å sette sammen en mer realistisk nedtrappingsplan.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.