Hei! Jeg tok med et uhell to stk. Naproxen 250g istedenfor Paracet da jeg var tom for paracet og en venninne sa hun hadde Paracet, men det var feil da vi etter jeg tok den kom på at det var «mensensmerte medisinen», den er reseptfri og sånn så ingenting farlig. Men det stod i pakningsvedlegget at man ikke skal ta det viss man har hatt/har magesår, og ikke når man har rennende nese. Jeg har influensa og har reflux, hadde magesår før (ikke blødende). Jeg kastet deretter (etter 20 minutter) opp i toalettet men vet ikke om pillene kom opp (tror de gjorde det). Har tatt de før en gang da jeg hadde mensen og det er ikke sånn jeg dør av!! Men jeg lurer på, det har ikke noe stor skade når jeg tok de bare denne ene gangen med en feil, og jeg har kastet de opp igjen? Jeg er ikke redd for noe akutt da hadde jeg ringt lege, men jeg spør slik at jeg vet til neste gang😊

Kvinne, 20 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell, så vi kan bare svare generelt om dette.

Vi antar du mener 500 mg (og ikke 500 gram, som du skriver).

Det skal veldig mye til at ett slikt inntak skal føre til noe som helst problemer for deg. Dersom du merker at du har vont i magen eller andre plager, kan du oppsøke lege. Dersom du ikke merker noe, trenger du ikke tenke mer på det.