Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

MDMA og mensen

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva skjer når man tar mdma og har mensen?
Er det stor sjangse for å dø?
Hvordan reaagere man hvis man røyker sigarette?

Kvinne, 17 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

 

Hva skjer når man tar mdma og har mensen? Det anbefales ikke å ta MDMA når du har mensen fordi det øker risiko for overdose. De som likevel bestemmer seg for å kombinere mens og MDMA bør være veldig forsiktige og ikke ta mer enn max halv dose.

Er det stor sjangse for å dø? Det har forekommet dødsfall i forbindelse med bruk av MDMA men det har ikke skjedd så ofte. Vi vet at store doser kan være farlige, her er det flere faktorer som spiller inn, blant annet kroppsvekt og personlig sårbarhet. Det er viktig å være ekstra oppmerksom dersom du er på steder det er varmt og/eller bedriver fysisk aktivitet som fører til økt kroppstemperatur. Nok inntak av alkoholfri væske er også viktig, men vær oppmerksom på at det kan være risikabelt å drikke veldig mye vann uten å få i seg salter/elektrolytter.

Det har skjedd at noen har fått høy feber og dødelig organsvikt som følge av MDMA bruk. Vi vet ikke hva som er årsaken til dette, men enkelte forskere mener at det i stor grad skyldes genetisk sårbarhet. Slike reaksjoner krever behandling, og man bør alltid ringe 113 hvis noen plutselig blir svært varm etter å ha tatt MDMA. 

Hvordan reagerer man hvis man røyker sigaretter? Vi regner med at du lurer på hvordan du reagerer hvis du røyker sigaretter samtidig som du bruker MDMA og svaret her er at det kommer nok an på. hvis du er vant til å røyke sigaretter fra før vil det antakelig ikke bli så annerledes, men hvis du ikke er vant til det kan du kanskje bli litt mer svimmel og uvel. Vi kjenner ikke til at denne kombinasjonen er mer farlig enn nikotin og MDMA hver for seg.

Til slutt føler vi at vi må si dette: du er litt ung for å prøve MDMA. Du er fremdeles i utvikling både fysisk og psykisk, og MDMA kan potensielt være en ganske overveldende opplevelse, og en opplevelse som gjerne forutsetter et høyt nivå av psykisk og følelsesmessig stabilitet. Derfor er det nok lurt om du helst venter noen år, og på det tidspunktet vurderer om du fremdeles er nysgjerrig på å prøve MDMA. Men, om du likevel er fast bestemt på å prøve dette i nær fremtid, er det viktig å gå veldig forsiktig fram.

Les mer om MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.