Hvordan forteller man en venn at de har et rus ploblem

Annet, 17 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Om du er bekymret for vennen din, bør du heller si at du er bekymret. Og du kan spørre vennen din om hva han/hun selv tenker om sin rusbruk (og veien videre), og prøve å få til en samtale rundt det. Om du sier at de har et problem, er det sannsynlig at de bare vil nekte for det. Men om du prøver å få til en samtale, uten å prøve å overbevise eller overtale vedkommende til noe som helst, kan du både vise din støtte, og samtidig forhåpentligvis få et klart svar på hvor vedkommende står selv. Det er viktig informasjon, da dette også gir deg en idé om hva du kan forvente fremover – for at vennen din skal endre seg, må han/hun selv ville det.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du vil snakke nærmere om dette. Se gjerne også vår guide til bekymringssamtaler.