Hvor mye amfetamin skal til, for at en overdose kommer til?

Mann, 23 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi svarer i utgangspunktet ikke på spørsmål om hvor mye som skal til for å få overdose. Dette er delvis fordi vi ikke ønsker å gi noen oppskrift på hvordan man skader seg selv (andre kan f.eks. lese dette svaret), men delvis også fordi ulike personer gjerne har veldig ulik grad av toleranse, i tillegg til at renheten/styrkegraden på amfetamin mildt sagt er varierende.

Men, generelt kan vi si at en vanlig brukerdose amfetamin ligger på 50 til 150 mg rent stoff. Amfetamin som selges på gaten er imidlertid oftest utblandet – en dose er da ofte en «kvarting», ca. 250 mg. Styrkegraden på gateamfetamin varierer mye, og er ofte ikke mer enn 20-­30 % ren. Så, om man overstiger dette, vil også risikoen for uønskede bivirkninger og overdoser øke.

Du kan lese mer på våre faktasider om amfetamin.