Hei. Jeg er ei jente på 17 år og veier rundt 50-60 kg. Jeg har ADHD og tar concerta 54 mg på morgenen og har gått på dette hver dag i over fem år. I dag var var veldig nære på å ta to 54 mg, på morgenen da jeg ikke husket om jeg allerede tatt den for noen minutter siden. Jeg husket på at jeg drakk vann fordi jeg skulle ta noen p piller men jeg kom ikke på om jeg tok ADHD medisinen i same slengen. Jeg skulle til å ta enda en men jeg spyttet den ut siden jeg var redd for hva som ville ha skjedd om jeg tok to. Jeg dro på skolen og fant fort ut at jeg hadde tatt den, og at jeg var glad for at jeg ikke hadde svelget den andre. Så spørsmålet mitt er rett og slett hva ville ha skjedd om jeg hadde svelget den? Er det farlig?

Kvinne, 17 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke medisinsk helsepersonell, og vi vet ikke noe om deg og din helsetilstand. Det er et viktig spørsmål du stiller, for det er sikkert lett å glemme seg og ta en tablett til som du nesten gjorde. Vi synes derfor du bør ta kontakt med din fastlege (eller evt. den legen som foreskriver Concerta) og stille spørsmålet til hen.