Hei! Ble nettop tatt for å vere påvirket av hasj av politiet. Sa ja til en ruskontrakt, som jeg nå skal gå på i 2 år fra nå. Jurdist har enda ikkje gjort saken min ferdig. Lurer veldig på hva konsekvenser dette får for framtida mi. Hvilke land kan jeg reise til og ikke nå? Hvor lenge vil dette vise på rulleblad. Har planer om å reise til Afrika, vil jeg ikke få visum pga hasjbruk?

Kvinne, 18 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Viser til samtale på chat:

Vi vil anbefale deg å vente til juristen har gjort saken din ferdig, slik at du vet hvilken straffereaksjon du har fått. Da skal du også få informasjon om hva ruskontrakten din innebærer. Når du vet dette kan du sjekke reglene for å få visum i det landet i Afrika du har planer om å reise til.

Dersom du har flere spørsmål om saken din er det enkleste å snakke med politiet direkte.