Hva slags konsekvenser har en ruskontrakt?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Ble nettop tatt for å vere påvirket av hasj av politiet. Sa ja til en ruskontrakt, som jeg nå skal gå på i 2 år fra nå. Jurdist har enda ikkje gjort saken min ferdig. Lurer veldig på hva konsekvenser dette får for framtida mi. Hvilke land kan jeg reise til og ikke nå? Hvor lenge vil dette vise på rulleblad. Har planer om å reise til Afrika, vil jeg ikke få visum pga hasjbruk?

Kvinne, 18 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Viser til samtale på chat:

Vi vil anbefale deg å vente til juristen har gjort saken din ferdig, slik at du vet hvilken straffereaksjon du har fått. Da skal du også få informasjon om hva ruskontrakten din innebærer. Når du vet dette kan du sjekke reglene for å få visum i det landet i Afrika du har planer om å reise til.

Dersom du har flere spørsmål om saken din er det enkleste å snakke med politiet direkte.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.