Har jeg noe på politiattesten dersom jeg har gått på ruskontrakt?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei jeg lurer på om jeg har noe på politiattesten, hvis jeg ble tatt for å ha brukt hasj når jeg var 16 i mars 2019 og fikk ungdoms oppfølgning og har ikke blitt tatt siden det og har hat reine pisse prøve og blodprøver og er ferdig med oppfølgningen.

Kvinne, 17 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Hvis du ble tilbudt ruskontrakt med påtaleunnlatelse, vil det si at du slipper både forelegg (bot).  Ruskontrakt vil ikke vises på den ordinære politiattesten, men vil stå på den uttømmende resten av livet. Du kan lese mer om hva som kommer på rullebladet på denne siden til ung.no,

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.