Hei. Min far på snart 65år sliter veldig for tiden. Han er alkoholiker og det viser seg at han nylig har begynt å prøve hasj. I tillegg til beroligende. Han har sterk angst.. Og er deprimert. Har flere ganger den siste tiden sagt at han ikke ønsker å leve mer. Jeg har prøvd alt.. Men ingenting fungerer. Han har vært innlagt flere ganger. Han blir bare verre og verre. Er det mulig å få han tvangsinnlagt? Er bekymret for hans økonomi også. Når han drikker begynner han å spandere på alt og alle.

Mann, 33 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Det finnes en lovhjemmel som tillater tvangsbehandling av rusmiddelavhengige. Du kan lese mer om den her.

Det er vanskelig å være nær noen som har et alvorlig rusproblem. Vi anbefaler deg å kontakte et pårørendetilbud. Du er også velkommen til å ringe oss for en prat om deres situasjon.

Dersom han har konkrete selvmordsplaner, bør du ringe legevakten.