Hei, jeg lurte på hvor mye mdma i krystaller kan man ta første gangen man skal prøvde?

Kvinne, 18 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Vi vet ikke om du spør om dette fordi du selv ønsker å teste, eller kun er ute etter informasjon. Dersom det er du som vurderer å ta MDMA vil vi først og fremst råde deg til å vurdere dette nøye. Sett deg nøye inn i hvordan MDMA virker, hvilke bivirkninger du kan oppleve, og hvilke konsekvenser det kan få for deg. Du kan lese om dette i vår brosjyre om MDMA.

Det er vanskelig å gi noe klart svar på hvilken dose du eller andre skal ta første gangen man skal prøve. Dette er fordi folk reagerer forskjellig på MDMA. En vanlig brukerdose ligger på omkring 60-125 mg avhengig av stoffets renhet, brukerens kroppsvekt, tidligere erfaring med MDMA, samt hvor sterk rusvirkning man ønsker å oppnå. Generelt trenger kvinner en noe lavere dose enn menn for å oppnå lik effekt.

Det er bedre å innta en litt for lav enn en litt for høy dose. Dette gjelder særlig uerfarne brukere, som kanskje ikke bør ta mer enn sin egen kroppsvekt i mg (la si ca 60-70 mg første gang).