Hei, jeg ble tatt med 1-2 gram hasj. Jeg hadde ikke røyket da jeg ble tatt, men ble intervjuet på stedet og tatt fra meg stoffet. De lot meg gå, med beskjed om å ikke dra på byen. Hva er sannsynligheten for at jeg får bot + anmerkning på rullebladet? Jeg er 18 år og har aldri vært i kontakt med politiet før. Og cirka hvor lang tid burde jeg forvente at det tar før jeg får denne boten. Når kan jeg være sikker på at jeg slapp unna med en advarsel / saken ble henlagt?
-Takk

Mann, 18 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Etter det vi kjenner til av politiets rutiner, så krever det en underskrift fra deg dersom du skal godta en bot. Dersom du ikke har gitt fra deg en slik underskrift kan det tyde på at de denne gangen lot deg gå med en advarsel. Dersom du er i tvil kan du ta kontakt med en jurist eller for eksempel Jussbuss.