Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Tatt med cannabis av politiet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg ble tatt med 1-2 gram hasj. Jeg hadde ikke røyket da jeg ble tatt, men ble intervjuet på stedet og tatt fra meg stoffet. De lot meg gå, med beskjed om å ikke dra på byen. Hva er sannsynligheten for at jeg får bot + anmerkning på rullebladet? Jeg er 18 år og har aldri vært i kontakt med politiet før. Og cirka hvor lang tid burde jeg forvente at det tar før jeg får denne boten. Når kan jeg være sikker på at jeg slapp unna med en advarsel / saken ble henlagt?
-Takk

Mann, 18 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Etter det vi kjenner til av politiets rutiner, så krever det en underskrift fra deg dersom du skal godta en bot. Dersom du ikke har gitt fra deg en slik underskrift kan det tyde på at de denne gangen lot deg gå med en advarsel. Dersom du er i tvil kan du ta kontakt med en jurist eller for eksempel Jussbuss.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.