For et par uker siden tok jeg en paralgin forte mot verking i hoftene og lårene for å få sove (det var det eneste smertestillende jeg hadde). Etter halvannen time våknet jeg med vondt rundt hjertet. Smertene ble sterkere og jeg vurderte 113, men etterhvert roet det seg og smertene ble borte. For to dager siden falt jeg på hålka og slo både kne og hofte blå. Fant ingen behagelig sovestilling om kvelden og tok den aller siste smertestillende jeg hadde i huset, nemlig paralgin forte. Etter en times søvn våknet jeg med de samme smertene som sist gang jeg tok denne type medisin. Jeg har naturligvis googlet «paralgin forte – bivirkninger», men finner ikke at vondt i hjertet er en av dem. Har du/dere hørt om dette tidligere.

Kvinne, 68 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell, og dette er egentlig best å snakke med legen om. Helt generelt, vi kjenner ikke til denne typen reaksjoner. Det kan hende du ikke tåler Paralgin forte (eller noen av stoffene i tablettene). Lommelegen har svart på et spørsmål som likner litt på ditt, du kan jo kikke på det og ev. ta det med som en diskusjon til din egen lege.