Jeg har fått utskrevet Stesolid og Sobril mot flyskrekk. Nå idag var jeg på flytur og tok totalt to Stesolid (5mg) og en Sobril (25 mg), den siste i lunsj-tid. Har veldig hoste og har fått utskrevet Cosylan, men har forstått at det er farlig å ta dette i kobminasjon med de beroligende legemidlene. Hvor lenge må jeg vente etter å ha brukt Stesolid og Sobril før jeg kan ta Cosylan, uten at det er farlig? Er et døgn nok?

Annet, 36 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke medisinsk helsepersonell og reseptbelagte medikamenter skal i all hovedsak brukes i samråd med foreskrivende lege. Du kan også ta kontakt med apotek eller legevakt for råd. På generelt grunnlag vil vi anbefale deg å vente minst 6 timer etter at du har tatt Stesolid og Sobril. I henhold til Felleskatalogen tas Sobril langsomt opp i kroppen og kombinasjon med Cosylan kan da virke respirasjons dempende/-hemmende. Alle medisinene du har fått foreskrevet har dempende effekt, og derfor må dose og blanding avpasses nøye.