Dør man av 90x20mg fluoxetin sandoz?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dør man hvis man tar 90x20mg Fluoxetin?

Kvinne, 15 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Slike spørsmål svarer vi ikke på og det vil uansett være vanskelig å svare på slike spørsmål. Alle mennesker er ulike og reagerer ulikt på en så høy dose medikamenter. På generelt grunnlag anbefaler vi deg uansett ikke å ta en så høy dose Fluoxetin.

Det vi derimot blir mer opptatt av, og gjerne vil si noe om, er en bekymring for at du ønsker å ta en så stor mengde medikamenter. Fluoxetin er et antidepressiva, og hvis du har fått det foreskrevet av lege, er det kanskje fordi du er deprimert. Antidepressiva virker ikke like godt på alle mennesker, noen blir også mer deprimerte den første tiden de tar det. Så det vi lurer på er om du vil ta så mange tabletter fordi du trist og deprimert, og til og med kanskje vil ta livet ditt.

Hvis det er tilfellet anbefaler vi deg på det sterkeste og oppsøke hjelp, istedenfor å ta så mange tabletter. Snakk med noen om hvordan du har det og hva som er vanskelig. Foreldrene dine, helesykepleier på skolen, eller legen som har foreskrevet medisinen er et bra sted og starte. Trenger du og dele tankene dine med en som er anonym kan du også ringe eller chatte med Kors på Halsen eller Mental Helse Ungdom. De aller fleste opplever at det å dele det som er vanskelig med andre hjelper. Når livet er vondt er det godt med litt trøst, forståelse og kanskje råd om hva som kan hjelpe. Det finnes alltid en løsninger på problemer. Men, er du veldig lei deg kan det være vanskelig og finne den løsningen selv. Da kan andre kanskje tenke klarere og komme med nye ideer og tanker. Så er det slik at du har det vanskelig, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med noen som du kan fortelle om det til.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.