Hei
Jeg fikk imuvane for 21 dager siden og dette var første gang jeg bruker det. (Har ingen andre medesin hverken nå eller tidligere.) Hadde stort behov av insomning pga akutt stress. Har tatt 1 tablett av 7,5 mg hver dag siden.
Nå har jeg blitt avhengig, har ikke sjans til å sove uten, og er svært innstilt på å slutte. I natt kl 4 på natten valgte jeg å ta en halv tablett. Den tok bort apsiinensen (puls i hodet) men jeg fikk ikke sove.
Jeg lurer derfor på om det er lurt å fortsette nedtrapping med en halv tablett, eller prøve å holde meg helt uten?
Har fått valergane og sobril også, men tenker at det kanskje gir meg et nytt problem..

Kvinne, 38 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Vi vil anbefale å ta kontakt med legen som skriver ut Imovane til deg, og be om en nedtrappingsplan som er tilpasset deg og dine behov. Du kan også snakke med legen om veien videre, og få råd om eventuell medisinering.