Hvor lenge etter at man har drukket en halv liter øl vises det på PEth-prøve?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Lurte på hvor lenge etter at man har drukket en halv liter øl 4,7 % kan man være trygg på at det ikke vil vises på Peth prøve?
Jeg har avtale om totalt avhold med fastlegen min i 6 mnd. Eneste jeg er usikker på er om jeg får godkjent hvis jeg har lavt sporadisk inntak. Kan få svar på lengde til begge alternativene. Sporadisk og total avhold. På forhånds takk!

Mann, 39 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Generelt vil PEth-prøver kunne avdekke all alkoholbruk så lenge som 4-6 uker bakover i tid. Påvisningstider vil kunne variere noe fra person til person. Hvis dere har avtalt totalavhold, vil vi anta at du ikke har anledning til å ha et lavt sporadisk inntak. Men dette må du diskutere med legen din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.