Hvilke bivirkninger kan man få etter man har sluttet med rus?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hvilke bivirkninger kan man få av forskjellige rusmidler etter mann har sluttet med rus

Kvinne, 20 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det finnes mange ulike rusmidler, som har ganske forskjellige virkninger og bivirkninger. Men, når du snakker om fysiske og psykiske plager som følge av å slutte med et rusmiddel, vil dette vanligvis dreie seg om såkalte abstinenser. Abstinenser er kroppens reaksjon på fraværet (abstinence) av det aktuelle stoffet.

Hva slags abstinenser man får, hvor sterke og hvor langvarige de er, er igjen veldig avhengig av hvilket stoff det er snakk om, og hvor mye man har brukt. Noen rusmidler som kan gi abstinenser inkluderer f.eks. alkohol, benzodiazepiner (beroligende legemidler), opioider (smertestillende legemidler) og mange flere. Noen vanlige abstinensplager inkluderer f.eks. søvnvansker, kvalme, smerter, svetting, rastløshet og angst.

Du kan lese mer om de ulike rusmidlene på våre faktasider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

 
Vi opplever for øyeblikket tekniske problemer. Chat og telefon er ustabile, vi jobber med å løse feilen. Beklager ulemper.