Er Neurontin avhengighetsskapende?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har fått skrevet ut Neurontin (Gabapentin) for neuropatiske smerter. Jeg har nå gått på disse medisinene en god stund, hvor jeg har trappet opp med høyere og høyere doser etter legen sin instruksjon. Jeg har nå gått på samme dose en stund, det virker veldig som effekten har avtatt nå og det virker også som jeg har fått abstinenssymptomer (klamme hender, angst, ønske om å ta høyere doser for å føle meg normal igjen)

Det jeg da lurer på, er dette medikamentet avhengighetsskapende? Jeg vet at lyrica er avhengighetsskapende, og neurontin er jo et veldig likt preparat.

Mann, 20 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Neurontin er oppført som C preparat i Felleskatalogen.no, og antas å ha mindre avhengighetspotensiale enn A og B preparater. C preparater kan likevel være både psykisk og fysisk avhengighetsskapende. I følge Felleskatalogen er det rapportert om flere tilfeller av misbruk og avhengighet av Neurontin.

Lyrica er klassifisert som B preparat og har ett annet virkestoff (Pregabalin) enn Neurontin (Gabapentin),  og regnes altså som mer avhengighetsskapende.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.