Hei! Jeg har fått skrevet ut Neurontin (Gabapentin) for neuropatiske smerter. Jeg har nå gått på disse medisinene en god stund, hvor jeg har trappet opp med høyere og høyere doser etter legen sin instruksjon. Jeg har nå gått på samme dose en stund, det virker veldig som effekten har avtatt nå og det virker også som jeg har fått abstinenssymptomer (klamme hender, angst, ønske om å ta høyere doser for å føle meg normal igjen)

Det jeg da lurer på, er dette medikamentet avhengighetsskapende? Jeg vet at lyrica er avhengighetsskapende, og neurontin er jo et veldig likt preparat.

Mann, 20 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Neurontin er oppført som C preparat i Felleskatalogen.no, og antas å ha mindre avhengighetspotensiale enn A og B preparater. C preparater kan likevel være både psykisk og fysisk avhengighetsskapende. I følge Felleskatalogen er det rapportert om flere tilfeller av misbruk og avhengighet av Neurontin.

Lyrica er klassifisert som B preparat og har ett annet virkestoff (Pregabalin) enn Neurontin (Gabapentin),  og regnes altså som mer avhengighetsskapende.