Hei. Som mamma er jeg veldig frustrert om dagen. Har en gutt på 12 som fikk diagnosen adhd for flere år siden. Han har gått på Ritalin 30mg de siste 3 årene. Depo tablett. Han har kun konsentrasjona problemer. Ikke noe annet. Han leser som en 2.klassing. altså veldig dårlig. Han hater å ta medisinene sine. Synes sjøl han fungerer flott i hverdagen. Og det samme synes jeg. Han kan løse oppgaver, lese tekst på pc, stå i kø i en time om han vil noe, ut å løse oppgaver i skog og mark. Og dette vil jeg at skolen og far skal gi han en sjanse å vise at han mestrer. Men nei. Overhode ikke. Hadde møte i dag, og enden på visa ble at han må ta enda mere ritalin!!. 30 mg kl 0800, og 10 ml kl 1200. Ungen gråt og ba på sine knær om å få slippe. Men nei. Har dere noe forslag? Hilsen oppgitt mor og liten sliten gutt.

Mann, 12 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er leit å høre at dere opplever å ikke blir hørt på deres ønsker vedrørende din sønn. Vi har dessverre ikke noen kompetanse til å ha noen mening om dette, både fordi vi ikke kjenner saken deres godt nok og fordi vi ikke er helsepersonell. Det mest nærliggende er å ta kontakt med ADHD-Norge for å be om råd og veiledning. Du kan vurdere å ta kontakt med pasientforeningen for bistand i din sak.