hei, jeg lurte bare på om hvis jeg tar kun to tabletter med rivotril (roche) og drikker endel alkohol, kan dette være dødelig? Hvis jeg aldri har tatt rivotril før er det større sjangse da for å stryke med? Hvis jeg også tar med forskjellige tabletter øker dette sjangsen for å dø? Hva slags andre tabletter er fint å ta i tillegg til rivotril hvis utgangspunktet er å død? (Lurer pga en skoleoppg 🙂

Kvinne, 16 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det var en merkelig skoleoppgave. Uansett grunnen til at du lurer på dette, så kan vi ikke svare deg. Vi ønsker ikke å bidra til at noen dør.

Om du eller noen du kjenner har det vanskelig, hjelper det som oftest å snakke med noen om de vonde tankene. Vi anbefaler  å snakke med foreldre/foresatte, en lærer, helsestasjon for ungdom,  eller en annen voksen.

Det er også mulig å ta kontakt med:

Mental Helse

Kirkens SOS

Kors på halsen