Hei har nettopp bli diagnosert for Adhd for en måned siden. Hvor jeg så har tatt Ritalin kaplser. Har sørget for å øke dosen sakte slik legen min sa. Men den eneste dosen som hjelper for min fokusering er 80 (høyeste dose) som kun varer i 2.5 time. Legen min sa det skulle vare i 10-12 timen men gjør ikke det? Har ritalin kaplsene som er på 20

De dosene som er under 80 gjør meg bare søvning med en gang medisinen kicker inn. 20-40 tok veldig svakt vekk min hjperaktivitet/rolighet men var nesten ikke effekt.
Er det mulig med annen medisiner som funker slk som 80, men lengre? Skal til lege om 2uker.

Kvinne, 21 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan ikke gi råd om medisinering. Vi anbefaler deg å snakke med lege om dette, hvis ikke legen kan svare, kan hen henvise deg videre til spesialist.