Hei
Lurte på om hvis man søker for avrusning, kan man miste jobben i forhold til situasjonen ? Hva er konsekvensene ?!
Sliter med ryggsmerter og nyresvikt mange år. Har fått mange sterke smertestillende, Tramadol, fra ulike behandlingssteder. Jeg har blitt avhengige og Deprimert. Nå har jeg sluttet med dette. Men kroppen sender signaler om å få stoffet. Det er mere psykisk.
Nå vet jeg ikke hva må jeg gjøre. Dette har ødelagt hverdagen min. 😥

Mann, 30 år fra Telemark


RUStelefonen svarer:

Du mister ikke jobben om du søker hjelp for din avhengighet. Ved opphold på avrusning og rusbehandling, vil du ha rett til sykemelding. Du kan lese mer om sykepenger på NAV sine nettsider. Du er ikke pliktig til å fortelle til arbeidsgiver hvorfor du er sykemeldt, men ofte kan det være bra å være åpen med arbeidsgiver, da du kan få god oppfølging av de under og etter avrusningen.