Hei. Som mamma er jeg veldig frustrert om dagen. Har en gutt på 12 som fikk diagnosen adhd for flere år siden. Han har gått på Ritalin 30mg de siste 3 årene. Depo tablett. Han har kun konsentrasjona problemer. Ikke noe annet. Han leser som en 2.klassing. altså veldig dårlig. Han hater å ta medisinene sine. Synes sjøl han fungerer flott i hverdagen. Og det samme synes jeg. Han kan løse oppgaver, lese tekst på pc, stå i kø i en time om han vil noe, ut å løse oppgaver i skog og mark. Og dette vil jeg at skolen og far skal gi han en sjanse å vise at han mestrer. Men nei. Overhode ikke. Hadde møte i dag, og enden på visa ble at han må ta enda mere ritalin!!. 30 mg kl 0800, og 10 ml kl 1200. Ungen gråt og ba på sine knær om å få slippe. Men nei. Har dere noe forslag? Hilsen oppgitt mor og liten sliten gutt.

Mann, 12 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi forstår at dette er en frustrerende situasjon for deg og din sønn. Det er dessverre vanskelig for oss å si hva du bør gjøre her (ettersom dette blir litt utenfor vårt fagområde), men vi anbefaler at du rådfører deg med en eller flere av disse tjenestene, og på den måten får en kvalifisert og objektiv vurdering av denne saken:

Vi håper noen av disse kan være til hjelp for deg.