Hei.
Jeg har et uvanlig somatisk helseproblem. Dette førte til at det ble prøvd ut sobril 30mg daglig for 1 år siden. Dette hjelper,men har behov for høyere dose. Jeg vet alt om toleranseutvikling og avhengighet. Så trenger ingen informasjon om det. Vil helst ikke bruke sobril,men min helse gjør at livet blir værre grunnet grusomme somatiske symptomer. Det meste er prøvd for å bedre symptomer. Men det er kun sobril som har hatt direkte effekt. Så hva skal jeg gjøre? Går det an å leve på sobril for enkelte mennesker dersom det ikke finnes andre metoder?Uten medisinen kan jeg til slutt bli sengeliggende/i verste fall dø pga symptomer som fører til det. Føler meg helt rådvill. Jeg trenger å vite at det er ok for noen mennesker med spesielle helse utfordringer å bruke sobril langvarig. Jeg vil ikke bli dømt fordi jeg må bruke sobril for å overleve. Finnes det steder i helsevesenet som f.eks kunne hatt meg innlagt 1 uke annen hver måned uten sobril. Slik at kroppen noen ganger fikk pause fra medisinen. Slik at det hjelper lengst mulig?

Kvinne, 34 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Viser til samtale på chat.

Vi som jobber i RUStelefonen er ikke helsepersonell. Vi vil derfor anbefale deg å snakke med lege om dette, og be om en henvisning til spesialist ved behov.