Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg har ikke spørsmål, men et leserinnlegg/event. kommentar. –Viser til leserinnlegget «Lyrica – et rusmiddel» , hvor en kvinne som har fått resept på nevnte medisin, stiller flere spørsmål. Hun skriver bl.a at en person med rusproblem har spurt om å få denne medisin av henne. I svar fra » Rustelefon» skrives det avslutningsvis – «Utifra dette blir det opp til deg selv å vurdere om du vil gi Lyrica til din venn eller ikke.» Til dette er å si at selv om Rustelefonen ikke skal være en pekefinger, er det fullt mulig å bruke og å formidle vett og fornuft. Videre å ha såpass kompetanse på medisinbruk og alt av rus, at man fraråder folk å ta ukloke valg. –Pkt 1 Medisin på resept er tiltenkt pasienten, og ikke dennes venner. Pkt 2. Å dele om seg med reseptbelagt medisin, kan få alvorlige konsekvenser for mottaker, alt etter hva mottaker av medisinen Lyrica inntar, i tillegg til Lyrica. Det blir derfor nedstemmende å lese svaret til dere i Rustelefonen.

Med hilsen anonymisert, som er utdannet innen / jobber innen rusomsorgen, og som i tillegg har resept på Lyrica for behandling av nevropatiske smerter.

Annet, 57 år fra Sogn og Fjordane


RUStelefonen svarer:

Takk for ditt innspill!