Hei! Jeg har en i familien som er avhengig av alkohol og som også har større psykiske utfordringer. Han har vært innlagt på avrusing, men valgte selv og avbryte etter kun få dager. Han opplevde dessverre at han overhode ikke passet inn i yoga og fellessamlinger. Jeg lurer på om det finnes et avrusningsprogram som er basert på den kanskje litt «eldre metoden», at man tar med seg sekk, mat og telt og er ute i naturen i flere uker om gangen. Finnes det slike opplegg i Norge i dag? Jeg har forsøkt å Google, men har så langt ikke hatt hellet med meg.

Kvinne, 38 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Ja, vi kjenner til minst ett tilbud som passer med din beskrivelse – Veien Ut. Les gjerne litt om dem på deres hjemmesider, og ta kontakt med dem dersom dette virker som et aktuelt tilbud for vedkommende.

I tillegg til dette tilbyr f.eks. Fossumkollektivet ulike typer aktiviteter og ekskursjoner, og f.eks. Unicare 12-trinnsklinikk har beliggenhet med nærhet til naturen. Ta gjerne kontakt med dem også, og forhør om hvordan dette stiller seg per i dag.