Falsk positiv på på THC?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
Jeg har avlagt urinprøve som ga utslag på THC, men selv vet jeg at det er over 2 år siden jeg har vært i kontakt med dette. Skal sies at dette var en hurtigtest som kan gi ukorrekt svar. Likevel bekymrer det meg litt. Er det slik at andre produkter (feks energidrikk eller snus) kan gi utslag på slike tester? Sikkert et dumt spørsmål, men blir litt paranoid når jeg vet det er over 2 år siden og den likevel sier jeg har det i blodet.

Mann, 29 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

De eneste kildene vi kjenner til er passiv røyking og (i ytterst få tilfeller) store mengder NSAIDs (f.eks. ibuprofen eller naproxen). Det skal sies at begge deler er temmelig usannsynlig kilder til en positiv THC-test. Passiv røyking kan gi positivt utslag dersom du har sittet i et meget lite og røykfylt rom. Når det gjelder NSAIDs har vi hørt om forsøk der det viste seg at under en promille av tester avgitt slo positivt ut på THC (over 500 tester av folk som hadde tatt store mengder NSAIDs).

Utover dette kan i noen tilfeller produkter som inneholder hamp eller visse typer CBD-olje (som inneholder små mengder THC) også gi utslag.

Energidrikk eller snus kan så vidt vi vet ikke gi utslag.

Vi anbefaler deg å ta en ny prøve for å dobbeltsjekke.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.